Sportpodotherapie

Tijdens sporten wordt het lichaam en daarmee ook de voeten anders belast dan tijdens gewoon bewegen. Het vraagt meer van het lichaam door andere en vaak zwaardere krachten op de gewrichten.

Kennis van de sport

Iedereen die van sport houdt, wil bewegen zonder klachten. Voeten spelen daarbij een belangrijke rol. Juist doordat sporters nog intensiever bezig zijn met bewegen, stellen zij hogere eisen aan de belastbaarheid van het lichaam. Als de voeten niet optimaal functioneren, dan kunnen knieën, heupen en de rug verkeerd belast worden. Het maakt sporten dan onmogelijk omdat spieren en gewrichten niet goed samenwerken. Het gaat uiteindelijk om het complete plaatje van de bewegingen.

Kennis van de sport is voor een sportpodotherapeut erg belangrijk. Iedere sport kent zo z’n eigen bewegingen. Geen sport is hetzelfde en dat geldt ook voor de behandelingen. Er volgt dan ook altijd een op maat gemaakte behandeling.

Voorkom blessures

Wij behandelen zowel amateursporters als topsporters. En niet alleen voor klachten aan de voeten. Ook als u klachten heeft aan benen, knieën, heupen of rug kunnen wij een oplossing bieden. Zelfs als u geen klachten heeft kan sportpodotherapie een meerwaarde voor u zijn. Het verbeteren van uw stand en manier van lopen kan namelijk blessures voorkomen. Dus ook op preventief vlak kan de sportpodotherapeut u van dienst zijn.