Podotherapie

Voeten vormen de basis van ons lijf, ze dragen ons lichaam en ze houden ons op de been. De bouw van een voet is heel complex. Het niet goed functioneren van uw voeten kan de oorzaak zijn van veel andere lichamelijke klachten bijvoorbeeld van uw enkels, benen, knieën, heupen en rug.

Ook kunnen problemen in uw looppatroon gevolgen hebben voor de rest van uw lichaam. Zo kunnen bijvoorbeeld vermoeidheidsproblemen in voeten of benen een signaal zijn dat uw voeten niet goed functioneren.

Podotherapie Restiau behandelt mensen met klachten aan het bewegingsapparaat, die voortkomen uit een afwijkend functioneren van de voeten. Wij zijn specialist in de observatie en analyse hiervan en brengen snel in beeld hoe dit te verbeteren en te behandelen is.

Onderzoek

Wanneer klachten bij het lopen u beperken in uw dagelijks leven gaan we graag met u in gesprek. Wat veroorzaakt uw klachten? Waar zit de pijn? Wanneer is die ontstaan en bij welke bewegingen is deze aanwezig? Zo brengen we in kaart wat er speelt. We beschikken hierbij over een breed scala aan behandelmogelijkheden. Zo nodig kunnen we één van de andere specialisten inschakelen. Dat is de kracht van ons Voetcentrum.

Mathijs Restiau

Behandelplan

 Uiteindelijk stellen we een passend behandelplan op. We vertellen u wat de resultaten zijn van het onderzoek en hoe we uw probleem het beste aan kunnen pakken. De oplossing kan vaak heel praktisch zijn.

Er zijn verschillende mogelijkheden om uw klachten te verhelpen of te verminderen:

  • Het aanmeten van podotherapeutische zolen
  • Maken van een siliconenorthese (om standsafwijkingen van tenen te kunnen corrigeren)
  • Voetbehandeling (bijvoorbeeld het behandelen van een ingegroeide nagel) en wondbehandeling
  • Het geven van adviezen op het gebied van schoeisel (dit kan in samenwerking met onze orthopedisch schoenmaker Vrijhoeven)
  • Het toepassen van Medical tape

Diabetes en reuma

 Wij kunnen bovendien veel betekenen voor patiënten met diabetes of reuma. Wondbehandeling en specifieke klachten bij deze aandoeningen behoren tot het specialisme van Podotherapie Restiau.

Klik hier voor meer informatie